Upplevelser Kompetens Trygghet

Våra kurser för privatpersoner

Vi erbjuder kurser inom ett antal områden. Utöver de öppna kurserna kan vi hålla privata utbildningar för grupper. Kontakta oss gärna för mer information.


  • Visuell spårning (tracking)

Lär dig att spåra människor i skog och mark! Du får kunskaper som kan vara användbara vid eftersök, som polis eller soldat. Men framför allt kommer du att se din omgivning på ett annat sätt och får öva upp din observationsförmåga.


  • Orientering

Lär dig att hitta med karta och kompass. Vi kommer att erbjuda allt från rena nybörjarkurser till längre och mycket krävande kurser för dig som ska ut på äventyr eller göra uttagningstester till militära specialförband.


  • Överlevnad

Vad gör man om man trots allt gått vilse, blir skadad eller om bilen går sönder på en liten skogsväg långt från närmsta bebyggelse? Här får du lära dig grunderna för hur man klarar sig i vildmarken med ett minimum av utrustning.


  • Personlig krisberedskap

Vad gör man om strömmen går och är borta mer än några timmar? Vad behöver man ha hemma, vilket ansvar har man själv och andra aktörer i samhället? Vilka hot finns och hur förbereder man sig för att möta dem? Allt detta och mer kommer vi att gå igenom, blandat med praktiska övningar.


  • HLR och första hjälpen

Lär dig en av de viktigaste färdigheter som finns, hur man räddar liv.